Hygiene concept

„Schreiberei & Tohru in der Schreiberei“:

The health and safety of our guests, employees and partners is our priority. We are taking all of the necessary measures in order to meet the highest standards of quality and service standards while protecting everyone in our establishment.

In the restaurant

Unsere Mitarbeiter im Service  tragen permanent ihren Mund- und Nasenschutz. In unserem Gastraum sowie den Toiletten befinden sich eine Mehrzahl an Desinfektionsspender.

Guests

Wir bitten unsere Gäste darum, auf Abstand zu achten, die Nies- und Hustenetikette zu wahren, unsere Desinfektionsspender regelmäßig zu benutzen. Weiterhin bitten wir auf Händeschütteln sowie Umarmungen zu verzichten.  Gerne können Sie Ihre Rechnung im Restaurant auch bar begleichen, wir bevorzugen allerdings die kontaktlose Variante. Falls unsere Gäste Anzeichen von Krankheit haben, bitten wir darum die Reservierung zu verschieben und auf einen Restaurantbesuch zu verzichten.

Digitalisation

In addition to our traditional menu at Tohru in der Schreiberei, which is only used once (and which you can take home with you following your visit), you also have the option to download our menu and wine list from our website.

Premises

We have new, modern ventilation technology that was installed during the renovation works. As a result, we regularly ventilate our premises to ensure a fresh air supply.

Hygiene

The increased cleaning cycles in our wash rooms is documented by a corresponding checklist. Fixtures, appliances and door handles are regularly disinfected. Furthermore, we ensure regular hand washing and compliance with sneezing and coughing etiquette.

Kitchen

Unsere Köchinnen uns Köche halten Abstand und waschen sowie desinfizieren sich nach allen Arbeitsschritten die Hände und die Flächen.
Unsere Spülmaschinen desinfizieren benutztes Geschirr sowie Gläser gründlich mit einer Reinigung bei einer Temperatur von über 60 °C.

Employees

Our workplace protection and prevention measures are actively and repeatedly communicated. Regular explanations and training is provided on these measures. A large number of disinfection dispensers are also provided in employee areas.

Suppliers

Die Anlieferung erfolgt über einen separaten Eingang. Der Zutritt der Lieferanten zu den Räumlichkeiten des Restaurants wird auf das nötigste beschränkt.

Covid 19

In the event of suspected infection amongst our staff, a pandemic plan will be put into place to protect all employees, guests and suppliers. Click here for the latest rules! 

We kindly ask you to look out for one another and treat others with respect. Thank you for your trust. We look forward to welcoming you as a guest and are certain that we will be able to provide an unforgettable experience and mini break for the senses despite these challenging times.

Thank you
for your trust